Fodbold ikon
Fodbold

Mulighed for at vælge fodbold 4 gange om ugen

4 ugentlige træningspas hele året! Det er muligheden på Lyngs Idrætsefterskole. Desuden kan alle skolens øvrige elever vælge fodbold op til 3 gange om ugen, uanset hvilken linje de har valgt.

Fodbold på Lyngs Idrætsefterskole

Du udvikler dig som fodboldspiller på Lyngs!

Vi stiller krav til dig til hver træning, og træningen tilrettelægges sådan, at du udvikler dig individuelt, og at I sammen udvikler jer som hold.

4 forskellige træningspas

2 x valgfags fodbold, kan vælges af alle. Her er vi 2-3 trænere hver gang, og træningen tilrettelægges med udgangspunkt i holdet, vi træner vores spillestil. Træningen deles op så 80% er opbygningsspil og afslutningsspil, og 20% bruges på forsvarsspil og erobringsspil.

Plus-træning, kan vælges af alle. Her er udgangspunktet individuel træning (pladsspicifik). Plus-træning er et fag, hvor vi bruger tid på detaljen. I starten af skoleåret udvælger vi træningsemnerne, og derefter udvælges de i samarbejde med den enkelte elev.

Linjetræningerne, er kun for de elever, der har fodboldlinje. Her træner vi bl.a. taktisk: Hvordan spiller vi 4 på linje, pres, støtte og sikring. Hvordan skaber vi overtal, centralt, på kant? Hvordan bliver 4 mod 2 til 2 mod 1? Hvordan lærer vi at presse højt og aggressivt?

Undervejs i året er der individuelle samtaler med linjetrænerne.

Elever fortæller om fodbold på Lyngs Idrætsefterskole

Fodboldlinje på efterskole

"Vi går i dybden ved hver eneste træning. Vi er meget seriøse omkring vores sport. Vi har jo valgt denne efterskole for at spille fodbold, og ikke for at spilde tiden."
- Anders

Det er på linjen, vi planlægger træningslejr i påskeugen, som skolens elever afholder for unge fodbold- og håndboldspillere samt gymnaster.

Her vil eleverne planlægge og tilrettelægge en træningslejr, der indeholder både træningspas, samt andre aktiviteter. På sigt skulle disse opnåede kompetencer gerne resultere i, at den enkelte elev bliver klædt på til at forestå fodboldtræningen ude i det lokale foreningsliv.

I linjedagene vil eleverne også arbejde med fysiologi, så de også her får en baggrundsviden omkring sammensætning af et træningsprogram. Hver enkelt elev skal til slut lave et træningsprogram……hvis det gennemføres tilfredsstillende, får eleven et Lyngs Idrætsefterskole trænerbevis.

De tre trænere på Lyngs er alle DBU uddannede, og den ansvarlige for fodboldtræningen har DBU´s elitetræneruddannelse /A-træner), hvilket sikrer, at der er en rød tråd i alle træningspas.

Kunstgræs

Vi har vores egen kunstgræsbane, som altid er klar til brug for dig, der vil træne ekstra. Du får muligheden i samarbejde med skolens træner at tilrettelægge den træning du gerne vil træne. Og der er altid andre, der gerne vil med.

Fysioterapi

Vi tilbyder fysioterapi for vores elever.

Læs mere her


Trænere

Afdelingsleder, idræt
Keld Østergaard
Viceforstander
Morten Roland Juhl
Fodbold stipendium
Lærer
Morten Smit Søndergaard