Fodbold ikon
Håndbold

Håndboldlinjen

4 ugentlige træninger på håndboldlinjen hele året! Det er muligheden på Lyngs Idrætsefterskole. Desuden kan alle skolens øvrige elever vælge håndbold op til 3 gange om ugen, uanset hvilken linje de har valgt.

Håndbold på Lyngs Idrætsefterskole

Træningspas med detaljer som fokus

Vægten lægges forskelligt i de forskellige træningspas. På håndboldlinjen arbejder vi meget med udvikling af den enkelte spiller med forskellige træningsemner, som bl.a. kan være finter, faldteknik, skudformer, tilløb og afsæt, ligesom vi også kommer omkring den mere pladsspecifikke træning som f.eks fløjskud, afslutninger fra stregen osv. Senere på året er eleverne selv med til at vælge områder, som de gerne vil lægge fokus på.
Undervejs i året er der individuelle samtaler med linjetrænerne, hvor vi i fællesskab lægger en plan for elevens udvikling.

Udover træningsdelen og de ugentlige træningslektioner består håndboldlinjen også af linjedage samt to træningslejre, som bruges til forberedelse til kvalifikationsspillet.

Elever fortæller om håndbold på Lyngs Idrætsefterskole

Håndbold for drenge

"Jeg synes, at vores trænere er helt vildt gode til at få alle med som en del af holdet og samtidig huske at have fokus på det individuelle, så man kan udvikle sig så meget, som man gerne vil."
- Rebecca

Fodbold ikon

Vi spiller rigtig mange kampe!

Lyngs Idrætsefterskole deltager hvert år i DHF-turneringen med alle skolens håndboldhold. Det vil sige, at vi spiller i turnering på lige fod med de almindelige håndboldklubber, og vi spiller derfor kamp næsten hver uge.

Desuden spiller alle hold også med i Efterskoleturneringen. Denne turnering afvikles som stævner, hvor alle hold er afsted sammen og spiller flere kampe i løbet af dagen.

Sidst på året deltager vi også i Beachhåndbold stævner, så vi også får prøvet denne diciplin.

Desuden planlægges i påskeugen en træningslejr, som skolens elever afholder for unge håndbold- og fodboldspillere samt gymnaster.

Her vil eleverne planlægge og tilrettelægge en træningslejr, der indeholder både træningspas, samt andre aktiviteter. På sigt skulle disse opnåede kompetencer gerne resultere i, at den enkelte elev bliver klædt på til at forestå håndboldtræningen ude i det lokale foreningsliv.

I linjedagene vil eleverne også arbejde med fysiologi, så de også her får en baggrundsviden omkring sammensætning af et træningsprogram. Hver enkelt elev skal til slut lave et træningsprogram, som en slags prøve i faget, hvis det gennemføres tilfredsstillende, får eleven et Lyngs Idrætsefterskole trænerbevis.

De tre trænere er alle uddannede, hvilket sikre, at der er en rød tråd i træningen.

Fysioterapi

Vi tilbyder fysioterapi for vores elever.

Læs mere her