Base jumping
Spring - Rytme

Spring – Rytme

Spring og rytme linjerne er hvor vi dygtiggør os individuelt, men også som instruktører med fremtidige muligheder i lokale foreninger og landsdelshold. Det er ikke nødvendigt at have kendskab til spring eller gymnastik, men man skal have lyst til at udfordre sig selv og blive udfordret. Vi gennemgår i løbet af året alle de forskellige elementer der er med til at udgøre en optimal træning, men også hvordan man bibeholder motivationen og koncentrationen gennem træningen og gennem en hel sæson.

Spring - Rytme på Lyngs Idrætsefterskole

Vi synes det er vigtigt at tilpasse undervisningen

Vi tilpasser undervisningen til den enkelte målgruppe og krydre den med lege, rytme og spring, der udfordrer deres motoriske niveau. For at gøre undervisningen mere virkelig, har eleverne et lokalt spring/rytmehold, 2.-7. klasse, som de skiftes til at instruere.

Her finder de ud af, hvad instruktørens rolle er, hvad der virker i undervisningen, og hvad der ikke virker. Eleverne henter ballast i timerne, hvor de får gennemgået forskellige springmetodikker og modtagning.

 

Eleverne fortæller om Spring - Rytme på Lyngs Idrætsefterskole

Base jumping

Vi konkurrerer også i spring og rytme

I løbet af året vil der være mulighed for at deltage i forskellige arrangementer i forlængelse af linjefagene. Der vil være mulighed for at deltage i flere springstævner, hvor der er taget højde for hver enkelt elevs niveau, man kan som danser deltage i DM for hold og derudover kommer alle opvisngerne i foråret. Til opvisningerne deltager alle skolens elever, og det er her, hvor både piger og drenge har muligheden for at vise hvilke gymnastiske færdigheder, de har tilegnet sig i løbet af året. Til foråret deltager vi også i DM i dans for efterskoler.

Gymnastik på Lyngs Idrætsefterskole

"Der er virkelig mange muligheder. Lige meget hvilket niveau man er på, så har man mulighed for at udvikle sig og komme langt. Trænerne er helt vildt dygtige, så man lærer rigtigt meget."
- Johanne

Det at undervise andre dygtiggør også en selv. Man skal forklare både simple og svære spørgsmål, der klargør, hvordan man selv laver gymnastik. På den måde får man mulighed for enten at rette sig selv eller fastslå, det er det rigtige, man gør.

Individuelt vil man blive udfordret både rytmisk og springmæssigt. Vi bruger hinanden som forsøgskaniner og får derfor både lavet meget rytme og springer mange spring.

Igennem vores valgfag, har man mulighed for at vælge dans, rytme eller spring op til 4-5 gange i ugen. Har man, udover gymnastikken, en interesse for fodbold eller håndbold, så kan dette vælges op til 3 gange om ugen, uanset hvilken linje man er på. Det gælder i også for spring- og dansevalgfagene.

Fysioterapi

Vi tilbyder fysioterapi for vores elever.

Læs mere her